”Bra att få äta och chilla ett tag”

,

Som en del av Guteskolans Idrottsprofil får eleverna frukost serverat efter varje rörelsepass. Detta är ett koncept som känns bra, tycker Alexander och Jakob i nian. Dels såklart för att de får ha gympa varje dag – ”för vi gillar ju det” säger de. Men också för att frukosten ger dem chansen att “chilla och äta” ett tag.

– Man hinner komma igång innan skolarbetet börjar. Det tar nästan två timmar innan första lektionen kör igång, säger Jakob.

Frukosten består av en macka med grönsaker, ost och skinka, ägg och en smoothie och de tycker båda att den känns stadig.

– Det finns mat så det räcker, för tar det mjuka brödet slut så finns det alltid hårt kvar, säger Jakob (till vänster på andra bilden i bildspelet ovan).

– Och så är det bra med mentorstid samtidigt, det blir två flugor i en smäll. Men det hade varit gott med en kopp kaffe också, säger Alexander.

– Ja, i en perfekt värld hade det funnits kaffe också, säger Jakob.

Frukosten serveras kl. 09.10 – vilket passar bra just efter att man tränat, menar två tjejer i åttan.

– När man vaknar på morgonen så är man inte direkt sugen på att äta något alls. Men efter att man gympat så blir man hungrig och då äter man för att man vill och inte för att man ska, säger Emma som går i åttan.

– Håller med. På morgonen äter man inte för att man känner “gud vad gott det ska bli med frukost”. Utan man går upp, klär på sig och kastar i sig något på rutin. Mer för att det är så det ska vara och inte för att man är hungrig, säger Nora som går i Emmas parallellklass.

Här kan du läsa mer om vår idrottsprofil.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.