Guteskolan är en av tio skolor runt om i landet som blivit utsedda till semifinalister i kategorin Årets frukostlyft i tävlingen Arla Guldko.

Det var på hösten 2017 som Guteskolan uppdaterade sin hälsoprofil och införde dagliga rörelsepass och frukost för alla elever på högstadiet, och lite senare även för de yngre eleverna. Effekten var påtaglig, med bättre koncentration och resultat, och därför togs frukosten med när Gutegymnasiet såg över sin hälsoprofil. Idag börjar alla dagar för eleverna på Guteskolan och Gutegymnasiet med en god och näringsrik frukost.

Årets Frukostlyft är en helt ny kategori i tävlingen Arla Guldko och under tävlingens början var 40 skolor nominerade. För ett par dagar sedan utsågs 10 utav dessa till semifinalister. Juryn arbetar nu med att ta fram tre finalister och vilka det är får vi reda på den 10 februari. Vinnaren utses på finaldagen den 4 maj på Moderna Museet i Stockholm och ”priset kommer att få till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost”, skriver Arla i ett pressmeddelande.