Barnen snabbast på Gutelöpet

, ,

Det var full fart när Guteskolans låg- och mellanstadieelver gav sig ut på det årliga Gutelöpet i onsdags. Eleverna sprudlade av energi och till och med lärarna hade svårt att hänga med i svängarna.

– Barnen var lite för snabba för mig, säger Joakim Allgulander, som undervisar i träslöjd.

Klockan tio på onsdagsmorgonen befann sig Guteskolans elever i årskurs F-5 på Visborg, där niorna på skolan anordnat det så kallade Gutelöpet. Det är andra året i rad som löpet arrangeras, och det omfattar både en obligatorisk sträcka och en frivillig tävlingsklass.

Upplägget är att varje elev först och främst måste springa minst så många varv som den årskurs man går i, till exempel ska årskurs 2 springa två varv och så vidare. Denna del av dagen flöt på utan några större problem, och även ett fåtal tappra lärare tog sig an utmaningen – med varierande resultat.

– Det kändes bra, men tyvärr var barnen lite för snabba för mig, säger Joakim Allgulander, lärare i träslöjd, innan han skyndar iväg för att få i sig lite välbehövlig vätska.

Efter den sträckan fick man välja om man vill ställa upp i tävlingsklassen, där man avverkade en distans på 2 km. Tävlingsklassen vanns av Noel Montelin, som går i femte klass.

– Det känns bra, jag var mer laddad för det här än de första fem varven som man måste göra. Men jag hade nog orkat springa lite till.

En annan som deltog i tävlingsklassen var Anton Möllerfors, som under dagen fick sig en rejäl portion motion.

– Jag hade redan sprungit sju kilometer innan tävlingen så det kändes lite i benen på slutet. Men jag är nöjd.

Efter löpningen serverades pastasallad till lunch, innan dagen avslutades med brännboll och, för de som ville, ännu mer löpning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.