Nu har vi varit i Chile i snart en månad. Den 18 september lämnade vi, åtta elever, Gotland för att påbörja vår tre månaders långa resa som utbytesstudenter i en annan världsdel.

Med oss har vi även vår lärare Susana som är chilenska, och Jonas som var med i förra gruppen som åkte till Chile 2012. Nu är vi inne på vår tredje skolvecka, och alla börjar känna sig hemmastadda hos sina familjer. Jag (Linnea Engström) bor i samma familj som en annan elev, Olof, men resten bor själva.

Vi är tre tjejer och fem killar som åker, där alla är arton år förutom två killar som är födda året efter, alltså 96. Här i Chile går vi i klasser med elever som är ett, respektive två år yngre, på grund av annat skolsystem.

Vi svenskar kommer att göra några utflykter tillsammans för att utforska landet, och få prata lite svenska. Vi gjorde vår första i lördags, då vi hyrde en minibuss och åkte till staden Puerto Montt som ligger tre timmar från lilla Castro där vi bor. Castro är en liten stad på ön Chiloé, alltså måste man ta en färja för att komma över på fastlandet. Den liknar färjan mellan Fårösund och Fårö, men den här tar lite längre tid.

Vi shoppade, och åkte till två ställen som heter Frutillas och Puerto Varas. Och vi hade dessutom tur med vädret. I Castro regnar det varje dag, så det var riktigt skönt att få lite sol på sig. Det var även två killar i gruppen, Olof och Isak, som passade på att bada i det kalla vattnet. Vi lämnade Castro 8.30 och kom tillbaka 00.00, en lång dag med mycket skratt (och svenska).

//Linnea Engström