En chilensk födelsedagsfest

Under förra veckan fyllde en i gruppen, Henrik, 17 år. Det blev självklart tårtkalas i skolan på vår egna lektion med svenskarna som vi har varje eftermiddag, men paketen sparade vi. Det var nämligen så att Henriks (chilenska) mamma ville fira honom ordentligt så hon ordnade en fest hemma hos dem.

Bjudna var alla svenskar (alltså då även inräknade Susana, vår lärare, och Jonas, en elev som var med i förra Chilegruppen och åkt med hit igen), Henriks chilenska flickvän och familj såklart, och även några släktingar till familjen. Först bjöds vi på läsk, oliver och ost, och minglade lite.

Sen stod grillning ute i garaget på schemat, som sköttes av Henriks pappa och hans kompis, och även familjens hushållerska. De använde en jättestor grill och gjorde grillspettar med olika kött och grönsaker. Det var riktigt gott. Sen sattes musik igång och vissa modiga själar dansade.

Jag var fotograf så det blev min ursäkt för att slippa. Efter dansen var det tårta, och vi sjöng för Henrik på både spanska och svenska. Det var en bra stämning på festen och alla hade det kul. När vi gick hem var alla väldigt mätta och belåtna. Det var alltså en till kväll som hamnar bland alla andra bra kvällar här i Chile!

/Linnea

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.