Fredagen började med ett hälsopass för eleverna på gymnasiet. Ettorna körde ett klassiskt gympass på Friskis och Svettis. Tvåorna fick testa på funktionell träning på Crossfit Visby och treorna hade cirkelträning på Visby träningscenter.

Hälsopassen är en del av Guteskolans hälsoprofil och tanken är att eleverna ska få testa sig fram för att se om de hittar någon träningsform som passar dem.

Innan tvåorna satte igång med sin träning fick de en en lektion i filosofin bakom Crossfit, och hur denna träningsform definierar en hälsosam och stark kropp. När passet sedan satte igång var det enkla och naturliga rörelser som gällde. De jobbade i par och tempot var tufft.

– Ja, det var jobbigt men kul, sa Fannie Franzén-Öberg som tyckte att det tyngsta momentet var att göra knäböj med en boll och sedan kasta den högt upp på väggen. Och sedan om igen. Och igen.

Större delen av bildspelet kommer från crossfitpasset. De sista fyra bilderna är från Friskis och Svettis.

[alert color=”white”]

HITTA MER INFO OM TRÄNINGSFORMERNA PÅ:

[/alert]