Rost 2 är en digital fortsättning av en utställning på Hedbers Bok & Musikkafé, där Marie Hedrén tidigare visade en samling rostiga föremål från sin gård. Med inspiration från de här objekten har Gutegymnasiets fotoelever fotograferat samlingen, allt från närgångna makrostrukturer till hela föremål, och nu har de fyllt kaféet med sina bilder.

För att ta reda på mer om utställningen har jag intervjuat några av eleverna som deltagit i projektet.

Vad tyckte du om detta projekt?

– Jag tyckte att det var intressant att få se hur något smutsigt och fult kan bli supersnyggt när man kommer nära med ett makro-objektiv, säger Izabella Darvelid.

Hur gick denna uppgift till? Vad gjorde ni?

– Vi fick välja ut ett rostigt föremål som vi sedan skulle fota med ett makro-objektiv. Man fick välja vilket objektiv man ville ha beroende på hur man ville få fram sin bild, säger Julia Livemo.

Vad gjorde ni efter ni tagit bilderna?

– Jag fick hjälp utav en elev som heter Niklas med att redigera i bilden Photoshop, säger Julia.

Är det något du skulle göra om flera gånger?

– Ja, det skulle jag kunna tänka mig. Jag har aldrig fotat något liknande, det var coolt eftersom att det är gamla föremål som har en historia bakom sig.

Se karta för att hitta till Hedbers Bok & Musikkafé.

Reporter var Towe Tross.