En klurig morgon med förskoleklassen

Idag torsdag passade vi på att titta in hos förskoleklassen, som var i full gång med att lägga bokstavspussel. De hade fått bokstaven T, sönderklippt i fyra delar, skickat till sig från Lärbros förskoleklass. Tanken var att de skulle lägga ihop delarna, men det var sannerligen ingen lätt uppgift. Inte ens för lärarna.

Klassföreståndaren Elisabet Nilsson gick igenom hur det går till att göra ett bokstavspussel. Därefter satte pysslet igång. För de ville ju göra egna klurigheter att skicka tillbaka till eleverna i Lärbro.

Vilken bokstav man ville ha fick man bestämma själv. Och det visade sig att det fanns lite olika utgångspunkter till hur man skulle välja. Ebbe Pettersson visste ganska snabbt vilken han ville ha.

– Jag ska göra ett E, för det är den första bokstaven i mitt namn, säger han.

Det var många koncentrerade miner där inne i klassrummet. Tungor som styrde saxarna när de snirklade sig fram på pappret. Och så en och annan äggkartong på huvudet, så klart.

Hugo Sortti valde att göra ett R, även om det inte är första bokstaven i varken hans för- eller efternamn.

– Det är för att R är svårare. Det är roligt att pyssla men det ska vara lite klurigt också, säger Hugo.

Bokstäverna blev jättefina. När de var klara lades de i en plastficka tillsammans med ett facit – ifall man inte skulle klura ut dem. För då finns det lite hjälp att få.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.