Under helgen fick Guteskolans hundelever utbildning i spårträning. Tillsammans med föreläsarna Jens Karlsson och Tobias Gustavsson från Scandinavian Work Dog Institute fick eleverna lära sig mer om lekutveckling som ett effektivt redskap i träning och kvalitetssäkring.

Både Jens Karlsson och Tobias Gustavsson är dessutom verksamma på Grimsö forskningsstation där de bedriver forskning kring användning och utveckling av arbetande hundar. Under lördagen och söndagen berättade de om sitt arbete. Teori varvades med praktik och det blev en spännande helg med nya infallsvinklar på hundträningen.

Föreläsningen var en del av Guteskolans gymnasieutbilning Naturbruksprogrammet med hundprofil och gjordes i samarbete med Visby Brukshundklubb & Studiefrämjandet.