På onsdagen fick språkeleverna ställa sig i köket. Receptet var helt på franska och rubriken löd ”tarte tatin”. Med andra ord, de skulle göra en fransk äppelkaka. Inte en helt knasig idé om man frågar eleverna.

– Det var roligt att göra något praktiskt, säger Alma Suders i nian som fick testa sin franskakunskaper i praktiken.

Maja Söderholm i åttan håller med.

– Jag trodde att vi skulle göra glosor och förhör på den lektionen, så jag blev såklart glad när jag fick höra att vi skulle göra äppelpaj.

Och pajen blev god, det var bara en detalj som blev fel.

– Ja, vi misslyckades med första karamellsåsen. Men annars gick det bra.

– Och den blev väldigt mättande. Vi orkade inte äta allt själva så vi gav en del till lärarna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.