Våra elever i årskurs 4-5 är med i tävlingen ”Batterijakten”. Nu vill vi har er hjälp för att ta oss först i mål och bli bäst i landet. Så leta hemma efter alla typer av hushållsbatterier, från små fjärrkontrollsbatterier till stora ficklampebatterier.

Tävlingen tar slut imorgon onsdag, på kvällen den 6 april, så under hela dagen finns vi och tar emot batterier på Broväg 8. Vare sig du är vårdnadshavare till ett barn i förskoleklass, en 1:a eller en gymnasieelev – vi blir jätteglada för att du vill hjälpa till. Och ALLA hushållsbatterier räknas verkligen, även om du bara har några stycken.

Eleverna i 4:an och 5:an har samlat in batterier sedan vecka 11. Det började med att Elvira Hansson, som är elev i klass 4 och med på bild ovan tillsammans med läraren Åsa Rosenqvist, hörde om idén på tv.

– Då tänkte jag att det kunde vara en bra idé till klassen, så att vi kunde göra något gemensamt men också för kul skull förstås, säger Elvira Hansson som också engagerade sin mamma Lise Andersson att hjälpa till.

Men det har inte bara handlat om att samla in hundratals kilo batterier. Eleverna har också fått lära sig mer om återvinning och miljöfrågor.

– Vi har tittat på filmer om batteriers uppbyggnad och hur de kan komma att se ut i framtiden. Och så har vi lärt oss mer om källsortering och återvinning, säger Åsa Rosenqvist

– Vi har också lärt känna varandra bättre. Och föräldrarna i klassen har varit väldigt engagerade och ställt upp på sin fritid vilket har varit jättebra. Så det har varit roligt, inspirerande och i och med tävlingen är det också ganska nervöst.

Har du frågor om insamlingen på Guteskolan, ring Åsa Rosenqvist: 073-9272470

Batterijakten är ett initiativ för att öka miljömedvetenheten hos barn och unga.