Temadag mot droger på Guteskolan

,

Idag var det anti-drog-dag på Guteskolan. Eleverna delades in i olika stationer där de fick jobba kreativt med ämnet. Under dagen har de också lyssnat på polisen och Ungdomsgruppen – som bjudits in för att hjälpa till i förebyggandearbetet.

– Vi åker just nu till flera skolor och föreläser och träffar elever. Det är jättekul, för de flesta är intresserade, har många bra argument och ställer bra frågor, säger Hanna Lindström från Ungdomsgruppen.

Vid sidan av föreläsningen jobbade eleverna tillsammans i en tävling. I olika lag tillverkade de en poster mot spice och andra droger. Bilder och texter har de hämtat från tidningar och från nätet.

– Eleverna kommer själva att utse en vinnare efter kriterierna slagkraftig text och snygg design, säger läraren Katarina Edlund.

En av eleverna som jobbade flitigt med att hitta på en träffsäker slogan var Almy Kjellberg-Olofsson i 9B. På hennes lags affisch står det ”Don’t do drugs – do hugs”.

– Det är kul att få göra något skapande och idérikt på ett viktigt ämne.

Dagen avslutades med att ägaren och rektorn Anna Engström lämnade över choklad och en namnlista till ungdomsgruppen och polisen. På listan finns nära 200 elevers namn, elever som skrivit på att de tar avstånd från droger och inte vill att droger ska förstöra någons liv.

Även på Gutegymnasiet var det temadag mot droger.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.