Nu har resultaten i skolvalet från Guteskolans gymnasie- och högstadieklasser blivit räknade. Slår man ihop resultaten från båda enheterna så blir Socialdemokraterna och Miljöpartiet de stora vinnarna.

På Gutegymnasiet samlades personal och elever på fredagseftermiddagen för valvaka med mingel och snacks. Vid halv tre-tiden avslöjade svenskläraren Herman Haglund vilka partier som fått flest röster. Socialdemokraterna tog hem segern med 19 procent. Precis bakom låg Miljöpartiet och Centerpartiet som både hade 17 procent var.

Minst röster på gymnasiet fick Sverigedemokraterna (1%), Full Anarki (1%) och Kristdemokraterna (1%). Totalt hade 96 av 156 elever gått iväg till valurnorna, och bland dessa valde två stycken att rösta blankt. Det fullständiga resultatet ser du i tabellen (bilden) nedan.

På Guteskolans högstadium togs segern hem av F! som fick 17 procent av rösterna. Tvåa kom Miljöpartiet (14%) och strax bakom låg Socialdemokraterna (13%). Av de nuvarande riksdagspartierna fick Kristdemokraterna (2%), Folkpartiet (3%) och Centerpartiet (3%) minst röster. Här var det totalt 88 av 103 elever som röstade. Se full lista längst ner.

skolvalet-gutegymnasiet-201

[alert color=”white”]
Här ser du valresultatet från grundskolans högstadieklasser

Feministiskt Initiativ 17%