Så fixar du pluggstressen

Hur gör man för att varva ner mitt i pluggstressen? Ibland kan man faktiskt må bra av att sticka iväg på bio för att återhämta sig. Det sa psykologen Misa Sjöberg som var en av talarna på Guteskolans temadag om psykisk hälsa.

På fredagen arrangerade skolans kamratstödjare en temadag för eleverna i 7-9. Psykolog Misa Sjöberg, som särskilt intresserat sig för stressproblem och prestationskrav, berättade om hur ett visst mått av stress är nyttigt.

– Det gäller bara att förhålla sig på rätt sätt till den. Och framför allt – det gäller att varva stressen med återhämtning. Och då kan en bio vara bra. Poängen är att hitta det som gör att just du själv kan slappna av.

Folkhälsostrategen Veronica Hermann, en annan av talarna, ställde frågan om vad som är själva definitionen av att må bra.

– Det är inte bara frånvaro av sjukdom som gör att man mår bra. Det handlar om att man ska må bra på alla plan – fysiskt och psykiskt men också på det sociala planet.

Vi fick också besök från Katja Wiklund och Anna Thunegard från Fenix – Ungdomens hus som tipsade olika verksamheter och projekt som de har igång.

Stort tack till talarna och kamratstödjarna som fixade en jättebra dag.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.