Tidigt på morgonen den 16 mars så åkte två minibussar fulla med medieelever till Dalhem. När vi kommit till Dalhem så delade bussarna upp sig varav en stannade vid Dalhemståget och en åkte vidare till Dalhemsån.

Vid ån så delade vi elever upp oss i två grupper, ena som skulle fotografera den fina miljön vid ån och den andra som skulle försöka filma fisk i vattnet med en GoPro. Det blev en lång promenad vid ån. Det resulterade i att vi hittade flera bra platser att fotografera och filma.

De elever som stannade vid Dalhemståget sprang genast iväg och fotograferade och filmade lite allt möjligt. Det fanns väldigt mycket roliga och bra saker som vi ville fånga i kameran.

Det fanns även många äldre människor som arbetade där och som berättade mycket för oss om Dalhemstågets historia. De var även väldigt ivriga att få visa upp det museum som fanns där. Vid det laget så hade även vi från ån kommit, så alla fick en rundtur inne i deras museum.

Museet var väldigt fint och vi lärde oss väldigt mycket. Det sista vi gjorde innan vi åkte tillbaka, var att alla skrev i gästboken som fanns inne i museet. Sen bar det av tillbaka till skolan, där vi kastade oss över dagens lunch.

Av: Trine Cederblad.