La mirador de ten ten

Dagarna flyter på här i Chile och vi alla har fått en vardag. Med den här veckan har vi bara 4 skolveckor kvar innan vi beger oss till Santiago för att spendera den sista veckan där. Vi har mycket skoluppgifter att göra samtidigt som vi har många aktiviteter, så sista veckorna kommer gå fort här i Chile. Jag sitter inte sysslolös en sekund.

Igår kom en berömd pianist och spelade för oss på skolan och efteråt kom en kandidat i valet och höll tal för allmänheten på en annan skola. Det är val i nästa vecka och det märks av väldigt tydligt. Demonstrationer och politiska grupper samlas lite överallt, och bilar åker runt med mikrofoner på taken (jag förstår inte så mycket men det har med politiken att göra i alla fall).

Min familj är väldigt intresserade av Sverige och vår kultur. De frågar mycket om maten, religionen, historien osv. Igår var jag kökschef hemma och vi lagade tacos på ett så svenskt sätt det gick med ingredienserna de har här. Familjen uppskattade det väldigt mycket, de har endast varit i gränsande Argentina så de är väldigt fascinerade av andra kulturer.  Det kostar väldigt mycket att resa så många familjer har inte råd med det. Därför har många aldrig varit utanför Chiles gränser.

Efter tacosen och mycket prat om Sverige tog några i vår familj en kvälls/nattutflykt till en utsiktsplats i Castro – La mirador de ten ten. Jag har varit där en gång förut, men inte när det var mörkt. Och oj vad fint det var! Går knappt att beskriva känslan av att stå på ett berg och se ut över en hel stad upplyst i mörkret. Det var svårt att fånga på bild, men jag hoppas att bilderna ändå ger er en inblick av hur det var.

/Linnea

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.