En tripp till Dalcahue

Igår, söndag, var min familj i kyrkan precis som vanligt under förmiddagen. Huset som annars är så fullt av människor och liv känns så tomt på söndagarna, då det alltid är personer som kommer och går här varje dag. Allt från barn och systerdöttrar till arbetskompisar.

Men jag brukar alltid passa på att ta en lång sovmorgon då för att ta igen lite sömn. Veckorna är alltid så fulla här och man hinner inte alltid sova så mycket som man behöver, och eftersom hjärnan går på högvarv varje dag så är jag alltid helt slut när helgerna kommer. Men det är bara roligt att vi har så fullt upp.

Tillbaka till söndagen, jag och Olof (min klasskompis som bor i samma familj som mig) bestämde oss för att hitta på något med några andra i vår svenskagrupp. Vi tänkte vänta till efter lunch, men när familjen kom hem igen så frågade de om vi ville följa med till ”el campo”, vilket betyder landet. Man vill ju passa på att se så mycket av landet som möjligt medan vi är här, så vi tackade ja. Och så snäll som vår familj är, sa de att vi fick ta med några kompisar. Så det slutade med att vi åkte i 2 bilar. En med vår syster, hennes man och barn, en kompis till familjen och hans barn, och vår pappa som körde den andra bilen där vi åkte (jag, Olof, Amanda och Alex).

När de sa ”landet” tänkte jag mig åkrar, en liten stuga och en damm, då de sa att man kunde fiska. Namnet Dalcahue sa mig inte så mycket. Och oj så fel jag hade. Glöm åkrarna helt, landskapet vi hamnade i var raka motsatsen. Berg och dalar, skog och floder är bra beskrivande ord. Vi hörde även ett vattenfall men det var för kuperat och igenväxt för att vi skulle kunna ta oss dit. Men vi fick se så mycket annat fint! Vi vandrade upp och ner för ”berg”, och tog oss igenom tätbevuxna stigar. Vi avslutade vår tripp vid en jättefin plats, där vattnet var helt kristallklart och iskallt. Min ”pappa” sa att vi skulle smaka på vattnet och det var jättegott och uppfriskande. Vi allihop var helt slut när vi åkte därifrån. Det är svårt att beskriva den vackra naturen med ord, så jag visar er bilder som jag hoppas ger er en inblick på hur vackert det är här.

 

/Linnea

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.