”Känns bra att de tror på mig”

Han beskrivs som ”öns nästa framtidshopp” och länghopparlegenden Mattias Sunneborn tycker att hans karriär ska bli ”väldigt intressant att följa”. Det kan man läsa om på sportsidorna i dagens Gotlands Allehanda där man tillägnat ett helt uppslag om Daniel Örevik – 16-åringen som pluggar på samhällsvetenskapsprogrammet på Guteskolan. 

Daniel, som rankas som Sverige-etta i sin åldersgrupp i längdhopp, verkar ta det med lugn och ro, även om han ler till när vi tittar i tidningen.

– De är ju kul att de tror på mig och att få höra det, att man har potential, säger han.

Hur ser du dig själv om fem år?

– Då har jag varit med i ungdoms-VM, och förhoppningsvis har det gått bra. Förmodligen har jag hoppat åtta meter.

Är det idrott som har första prioritet?

– Ja, det är det. Förut spelade jag lite innebandy men nu är det idrott som gäller. Framför allt längdhopp.

Varför valde du Guteskolan?

– Först så bytte jag i 6:an från Endre för att jag ville komma närmre Visby och träningen. Och sedan ville jag gå kvar på Guteskolan på gymnasiet och det löste sig också bra så att jag kan gå samhällsvetenskapsprogrammet i kombination med idrottsgymnasiet.

Vilka ämnen gillar du bäst?

– Framför allt idrott, och kanske svenska.

Vad har du för lektion nu?

– Vi har historia, och det går väl bra. Men det är inte lika roligt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.