Idag var det UF-mässa nere på Kongresshallen i Visby. Tre företag fanns med och representerade Guteskolan. Ett av dem säljer en unik kaffekopp i svart stengods. Ett annat har startat en webbutik och säljer fårskinn och andra gotlandsprodukter och det sista företaget sysslar med nannyuthyrning. Redan en kvart efter öppningen vid lunch stod det besökare kring alla montrar och ställde frågor.

– Det är stort intresse från alla åldrar, det hade jag inte riktigt väntat mig. Tur jag drack mycket kaffe på förmiddagen, säger Linny Engström som driver företaget Passar Barn UF.

Hennes idé handlar om hyra ut barnpassare, men inte vilka som helst. Precis som hon själv ska alla hennes anställda ha genomgått speciella utbildningar, bland annat inom barnpsykiatri och hjärt- och lungräddning.

– Mina visitkort går åt. En kvinna tog en bunt av dem och sa att hon ville lägga ut dem på sitt jobb.

Läs mer om Guteskolans UF-företag på Passar Barn UF och Gotlandsboden.