Alex Ekengren blir intervjuad. Foto: Peder Broberg/Guteskolan.

Varför har Guteskolan en hälsoprofil och vad betyder den för eleverna? Det är frågor som två elever på Guteskolans mediaprogram söker svar till i ett videoinslag som de ska göra i webbformat.

– Att göra inslag är en uppgift vi fått på mediaproduktionen. Vi började i höstas med att skriva artiklar och nu ska vi göra filminslag på ämnen som vi själva valt, säger Sebastian Häggqvist.

Varför vill ni veta mer om hälsoprofilen?

– För min egen del tycker jag att det är intressant att veta varför skolan har valt att satsa på hälsa. Och för att få reda på det gör vi intervjuer med gymnasierektorn och vår idrottslärare som vet mer om bakgrunden och hur profilen ska utvecklas i framtiden, säger Lizette Darvelid.

Alex Ekengren är elev på skolans gymnasium och har blivit intervjuad för inslaget. För honom är det en självklarhet att utnyttja hälsoprofilen.

– Jag gör det för att det går. Själv hade jag inte haft råd att träna på det här sättet. Och maten kan man inte heller klaga på, säger han.

[alert color=”white”]Läs mer om hälsoprofilen här.[/alert]