Vi vann på Guldpennegalan

Idag var det dags för den årliga guldpennegalan. Temat för årets texter var ”alla människors lika värde” och man kunde tävla i klasserna berättelse, instruktion och poesi. I år fick lärarna in över hundra texter och enligt lärarna var det jättesvårt att välja ut de nominerade.

– Alla elever är egentligen vinnare för vi fick in så otroligt fina texter. Men vi kunde till slut nominera några, säger läraren Marianne Weimer.

En av vinnarna, som röstades fram av eleverna själva, var Miranda Tofftén i 1:an. Hennes dikt handlar om hur människor ser ut, och att man borde få klä sig som man vill.

– Jag tycker att man inte borde ha killkläder och tjejkläder. Det borde heta barnkläder så att jag får mer kläder att välja mellan. Och om killar vill ha klänning så ska de få ha det, så länge de själva tycker att de är fina.

Två andra vinnare var Elsa Plahn och Elvira Åhlberg i 5:an som tror att de till slut tog hem priset för deras formuleringar.

– Vi skriver i slutet i vår dikt att de vänner som kommer in i våra liv och visar att de finns där är äkta vänner, säger de båda.

Tack till alla elever för era fina bidrag. Det har varit jättelärorikt att läsa och se att ni är så fina människor allihopa, säger lärarna.

Här är årets vinnare

Elsa Dahl – Bästa berättelse 4-6
Miranda Tofftén – Bästa dikt F-3
Adam Flodman och Trulz Boberg – Bästa instruktion F-3
Julia Åstholm Vikingsdottir och Nora Hammarlund – Bästa instruktion  4-6
Elsa Plahn och Elvira Åhlberg – Bästa dikt 4-6

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.