Detta års upplaga av ”Årets Grazette-elev” avgjordes häromveckan. Karl Hedin, som går frisörprogrammet på Guteskolan, gjorde stor succé och lyckades knipa en tredjeplats.

– Det var en stor överraskning, säger Karl.

Hårproduktsföretaget Grazette håller varje år en prestigefylld tävling för frisörelever runt om i landet. Tävlingen går ut på att skapa en vintage-frisyr med modern tolkning. Årets upplaga lockade ett 40-tal bidrag, däribland Karl Hedin, som går tredje året på Guteskolans frisörprogram. För Karl blev tävlingen en minst sagt lyckad historia, då hans bidrag röstades fram som det tredje bästa i tävlingen.

– Jag hade inte alls väntat mig att komma trea så det var en stor överraskning!

Vad innehöll ditt bidrag?

– Jag gjorde en uppsättning med 50-talslugg, och gjorde en färgning som kallas ”ombre”.

Var fick du inspiration ifrån?

– Jag kollade på lite bilder på Google och testade mig fram.

Priset för en tredjeplats bestod av diverse produkter och inbjudan till en färgkurs i augusti. Nu är det dock sluttävlat för Karl i tävlingen – reglerna kräver nämligen att man skall vara frisör/stylist-elev för att få delta.

Tillägg: Nu i fredags, den 9 maj, gjorde flera elever i frisörtrean delprov 1. Delprovet är en del av gesällprovet som, om eleven klarar det, ger ett bevis på yrkesskicklighet. Under en hel dag testas elevernas kunskaper i bland annat festfrisyrer, damklippningar och herrklippningar. Där ingår även konsultationer och teoriprov. Karl var en av eleverna som klarade provet. Stort grattis igen, önskar lärarna och de andra eleverna på Guteskolan.

Dela med dig av dina synpunkter!