Pimpade sockerkakor på hemkunskapen

,

Hur hottar man upp en sockerkaka till den nivån att vännerna typ dör om de inte får receptet? Det var lite så man kunde tolka temat för gårdagens hemkunskapslektion för niorna. Tre olika recept för sockerkakor fanns att utgå ifrån, sedan gällde det att tänka själv och använda sin kreativitet.

– Det här är ett tillfälle då eleverna får använda sina samlade baskunskaper och improvisera. Jag vill att de ska våga förbättra recepten utifrån sin egen smak. Att inte alltid följa ett recept till punkt och pricka, säger läraren Andreas Ljunggren.

För att bredda smakregistret ytterligare fick de dessutom jobba ihop med sex ungdomar från Indien. Och det fanns mängder av godis att välja från.

– Vi ska nog kunna få lite spännande resultat, säger Andreas.

Alex Pettersson och Bella Othberg i nian gjorde en Rocky road-variant utifrån ett recept som de googlat fram.

– Den kommer att innehålla marsmallows, jordnötter, Dumle och mörk choklad, säger Bella.

– Och det kommer bli asgott.

Emmy Stenegärd och Karteka, en snart 15-årig tjej från Pune i Indien gjorde en mjuk sockerkaka med en liten annorlunda twist. Karteka säger att det är stor skillnad på den svenska och indiska maten men hon gillar det hon fått smaka på ön hittills. Den här sockerkakan ska innehålla kanel och det är en ingrediens som också används i hemlandet.

– Det är gott så jag ser fram emot att få smaka när den är klar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.