I fredags fick Guteskolans åttor chansen att bli mer kulturella. På Arts School Day bjöds de, tillsammans med öns andra åttor, på en dag med teater, dans och konserter. Och de fick själva vara med och delta.

– Dels fick de prova på att dansa. Men de fick också lära sig mer om processer och praktiska moment som till exempel ljussättning. Min känsla är att eleverna gick helnöjda därifrån, säger svenskläraren Lena Björkman.

Syftet med en Art School Day Gotland är att låta elever i åttonde klass kolla in och uppleva sin kulturella närmiljö. Projektet är inspirerat av holländska ”Kunstschooldag”, som kördes igång redan 1986. Bakom det gotländska projektet står bland andra Länsteatern och GotlandsMusiken och tanken är att konstdagen ska bli årligen återkommande.

Dela med dig av dina synpunkter!