Hundeleverna testade viltspårning

Fredagen den 29 november fick några av eleverna på hundprogrammet möjlighet att följa med ut i skogen och prova på viltspår. Efter en liten genomgång dagen före var det dags att se hur det var i praktiken. Jag hade tagit hjälp av jägaren Ingvar Jakobsson som kunde hjälpa till med att skaffa blod och även lägga spåren i hans skog.

Vi hade tur med vädret, jättefint och ganska stilla efter torsdagens blåst. Vi åkte till en plats mellan Hejde och Klinte. Vi såg en del spårsnitslar redan innan vi kom fram till mötesplatsen med Ingvar. Felicia och hennes hund Grimm fick det första spåret. Grimm funderade lite över varför det var blodfläckar i skogen och gick lite försiktigt i början. Han undrade också varför någon följde efter honom och Felicia i spåret. Ingvar gick med för att kunna stötta och instruera i spåret. Efter att han fått lite större utrymme förstod han att man kunde följa spåret och de klarade snabbt av resten av spåret. Han hittade skanken, nosade lite på den, och gick vidare.

Så var det Micaelas och Spikes tur. De tog nästa spår och Spike undrade också varför det var blod i skogen, sen kom han också på att man kunde följa spåret. De klarade också av spåret galant och Spike hittade skanken och bar den stolt på tillbakavägen. Jag gick också spår med mina hundar Julia och Wilda innan vi samlades för att grilla korv och utforska vad som fanns i vår picnickorg. Tack för den köket! Det smakade mycket bra med grillad korv i skogen. Skönt att värma sig lite vid elden också.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.