”Fler kommer känna sig trygga och inkluderade”

,

Hur synliggör man normerna i sin egen undervisning? Det var en fråga som lärarna fick med sig från dagens föreläsning av pedagogen och politikern Elin Båth (F!).

Temat för föreläsningen var normkritik som i grunden handlar om förtydliga olika maktförhållanden.

Efteråt passade vi på att fråga Elin om vad hon gillar bäst med att föreläsa om just detta ämne?

– Jag tycker dels att det är roligt att prata med människor som jobbar inom pedagogisk verksamhet för att de är människor som är intresserade av kunskap. Och de har en vana av att tänka kring vad kunskap är, säger Elin Båth och tillägger:

– Men det som verkligen gör att jag pallrar mig hit hur jag än känner mig, är att jag tänker att jag kommer att göra skillnad för eleverna. Fler kommer att känna sig inkluderade, fler kommer att känna sig trygga i skolan och det är det som är mitt mission.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.