Vi tittade in hos Lova på praktiken

Nu är niorna inne på sin andra praktikvecka och har blivit lite varma i kläderna. Så vi tänkte att det kunde vara mysigt att titta in hos Gotlands Ridsportförbund, hälsa på Lova Olin Bergquist, och se hur hon har det.

Hej Lova! Vad får du göra på din parktikplats?

– En normal arbetsdag för mig börjar runt 09.00 med möten om t.ex. nästa års tävlingstermin, öns klubbar och hur vi ska få de att växa. När vi är klara med mötena så är det oftast redan lunch och fika.

– Under eftermiddagen så sitter jag mest vid datorn och skriver in saker som resultat från tävlingar och det jag blir tillsagd att skriva, ibland åker vi även iväg och handlar och hämtar paket. Sen runt 17:00 så slutar jag.

Är det svåra uppgifter?

– Min handledare Elisabeth Johansson, som är ordförande i Gotlands Ridsportförbund, ser till att jag får hänga med på allting, att jag förstår allt de säger och hon är noggrann med att förklara allt för mig.

Varför valde du den här platsen?

– Det var den enda som tilltalade mig, just för att jag själv är hästintresserad och insatt i ridsporten. Men jag tror inte att jag skulle kunna arbeta som Elisabeth gör i framtiden, för mig så blir det lite för mycket sitta still.

Tack Lova, ha en fin vecka så ses vi på måndag.

Av Nora Grönhagen och Ellen Nypelius.