Niorna får en kurs i första hjälpen

,

Hur sköter man om någon som tuppat av? Och hur ska man lägga förband på någon som skurit sig i armen? På tisdagsförmiddagen hade klass 9B besök av Röda Korsets Ahmed Arba, som lärde dem grunderna i LABC.

LABC står för Livsfarligt läge, Andning, Blödning och Chock eller cirkulationssvikt. I de där fyra-fem orden finns mycket livsviktig information sammanpackad. Enligt Ahmed Arba är det också mycket som ska klämmas in på de tre timmarna de har tillgodo, särskilt när eleverna ska få träna sig i att agera.

– Det mest avgörande är att man gör prioriteringarna rätt. Och det är det vi går igenom idag.

Eleven Yassine Jebali är helt säker på att han lärt sig mycket och tycker att dagen varit givande.

– Innan, om jag hade sett någon svimmat så hade jag inte vetat hur jag skulle göra. Det här kommer att hjälpa mig rätt mycket tror jag. Och nu kanske jag vågar mer om det kommer till en sån här situation.