POLICY FÖR COOKIES

EU:s dataskyddsförordning (GDPR) började gälla den 25 maj 2018. Denna förordning ersätter bland annat personuppgiftslagen och ställer högre krav på behandlingen av personuppgifter. Bland annat stärks den enskildes rätt kring hur företag behandlar den enskildes personuppgifter. Varje behandling av personuppgifter måste ha en laglig grund.

På denna sida får du information om:

  • Att sajten innehåller cookies
  • Vad dessa cookies används till
  • Hur du kan acceptera, neka och undvika cookies

Så används cookies på https://guteskolan.se – en del av Guteskolan AB.

MER OM COOKIES

Vad är en cookie?

En cookie är en liten mängd data som har en unik stämpel på sig. Data skickas från en webbplats till din webbläsare och sparas där så att webbplatsen kan känna igen din dator. Alla sajter kan skicka cookies till din webbläsare om dina inställningar i webbläsaren tillåter det.

Så använder vi cookies

Här är de cookies och den information som lagras på din webbläsare när du besöker https://www.guteskolan.se:

  • Jetpack från WordPress.com: Detta är en plug-in som vi använder för att mäta trafiken på webbplatsen. Vi använder även denna plug-in för att föra statistik. Denna statistik innehåller information om val du gjort på vår sajt vilket ger oss möjlighet att bättra sajtens uppbyggnad.
  • Facebook (widget) via tredjepartskaka: Facebook beskriver sin användning av cookies här: https://www.facebook.com/help/cookies/
  • WordPress kommentarsfält (se mer nedan)

Hantera dina cookie-inställningar

Du kan enkelt stänga av cookies för alla sajter. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar vilket ser lite olika ut för olika webbläsare. Gå in via inställningar.
Du kan också använda verktyget Network Advertising Initiatives (NAI) Opt-Out Tool på networkadvertising.org/choices, som gör att du kan välja bort användningen av information om dina onlineaktiviteter för beteendestyrd annonsering online från NAI:s medlemsföretag.
Därutöver kan du förhindra registrering av de uppgifter om din användning av webbplatsen, som skapas av cookies (inkl. din IP-adress), genom Google samt bearbetning av dessa uppgifter genom Google, genom att du laddar ned och installerar pluginet i webbläsaren, som du hittar med hjälp av följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

SPECIFIKT OM KOMMENTARER

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Cookie-filer för kommentering

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

DINA UPPGIFTER

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Hur vi skyddar din information

Endast guteskolan.se:s administratör har tillgång till den här sidans administrativa del, inklusive de personuppgifter du eventuellt lämnar. Webbplatsen drivs med verktyget WordPress som uppdateras automatiskt så fort det kommer nya versioner. Vi uppdaterar även tillägg och teman så snart vi kan för att undvika att exponera webbplatsen för läckor.

Personuppgiftsansvarig är:

Guteskolan AB
Organisationsnummer 5567044267
Broväg 8, 621 40 Visby
info@guteskolan.se